maandag, december 03, 2007

werkstuk kinderen met overgewicht.


Anneke en ik hebben gekozen voor het werkstuk 'kinderen met overgewicht'.
In de meeste gevallen krijgen ouders de schuld ervan dat hun kind overgewicht heeft.
Omdat ze geen nee durven te zeggen tegen hun kind omdat het kind anders weer gaat zeuren of gaat huilen en daar hebben de ouders geen zin in.
Het is ook zo als de ouders van het kind allebij overgewicht hebben heeft het kind ook meer kans op overgewicht. Dit komt vaak door het voedingspatroon.

Hoe denk jij er over? vind jij dat de ouders de schuldige zijn van overgewicht van hun eigen kind?

6 opmerkingen:

Antoinette Engbers zei

Ja, ik denk dat in 99% van de gevallen de ouders schuldig zijn aan dit overgewicht. Ouders leren kinderen eten, en zij hebben de keuze om de kinderen veel/weinig, mager/vet of gezond/ongezond eten te geven. Eters worden niet geboren, die worden gemaakt. Het is een oud spreekwoord maar ik denk dat er veel waarheid in schuilt. Ouders willen geen negatieve beslissingen nemen en vinden het lastig om consequent te zijn. Eigenlijk is het een vorm van kindermisjandeling als je je kinderen teveel en ongezond laat eten. Er zijn kinderen die een stofwisselingsziekte hebben maar dat is maar 5% van alle dikke kinderen. De rest is te dik van teveel eten en te weinig bewegen.

Lisa Hampsink zei

Leuk onderwerp voor jullie werkstuk!
Ik denk ook dat ouders de meest schuldige zijn bij kinderen met overgewicht.
Zei geven de kinderen te eten en te drinken, en tussen doortjes.
Kinderen die bij de geboorte iets dikker zijn, hebben er denk ik wel eerder aanleg voor om overgewicht te krijgen, maar hier kunnen de ouders voor oppassen.
Het is wel lastig om weer van het overgewicht bij kinderen af te komen denk ik, want je zet kinderen niet zo snel op een dieet, want dit is weer slecht voor de gezondheid.

Leuk ondewerp en succes met jullie werkstuk en presentatie!

Groetjes Lisa,

Manon Klepper zei

Leuk onderwerp voor jullie verslag (werkstuk)! Ik denk dat te meeste ouders hier aan schuldig zijn dat kinderen overgewicht hebben.
Maar soms hebben kinderen hier ook wel aanleg voor en kunnen de ouders er helemaal niks aan doen nouja, de ouder kunnen de kinderen helpen met gezond te laten eten en om ze weer op hun goede gewicht te laten komen. Maar dit zou wel lastig worden.
Succes met jullie werkstuk en ben benieuwd naar jullie cijfer! :D:D

Anoniem zei

Allereerst wil ik even zeggen dat ik jullie presentatie erg leerzaam vond! Ik denk dat in de meeste gevallen de ouders schuldig zijn aan het overgewicht van hun
kind(eren). Ouders zorgen ervoor dat kinderen te eten en te drinken krijgen en hebben daardoor invloed op hun eetpatroon. Ik denk dat ouders het moeilijk vinden om consequent te zijn en ze willen hun kind niet teleurstellen. Dit is denk ik een oorzaak van overgewicht. Ook denk ik dat ouders kinderen te weinig op een sport doen. Kinderen krijgen hierdoor weinig beweging dat ook kan lijden tot overgewicht. Wel zijn er kinderen die een ziekte kunnen hebben waardoor ze (snel) dik zijn/worden. Daar vind ik dat ouders weinig aan kunnen doen.

Groetjes Cissi

anneke manden zei

Ja ik denk denk dat het inde meest gevallen wel de schuld is van de ouders.
Wand ouders geven hun eet patroon door aan hun kinderen.
Dus al ouders ongezond eeten doen kinderen dat ook.
Daarom zij kinderen met ouders met overgewicht ook vaak dik.

Robin zei

Leuk onderwerp!
Ik denk ook dat de ouders schuldig zijn bij kinderen met overgewicht. Maar het ligt niet alleen aan de ouders. Sommige kinderen weten in hun huis ook het snoep, koekjes, chips en ander zoetigheid wel te vinden. En daar dagelijks een aantal keren in zitten te graaien. Daardoor worden ze door zichzelf ook te dik. Maar aan de ouders is de keuze wat bij het avondeten op tafel komt. Waardoor ze misschien wel te dik worden gemaakt door hun ouders!!!